reede, 27. september 2013

SIIN LASTEAED

See lõbus tüdruk kes käekott peas naeratab ja tiritamme kasvatab on Ane-Mai. Meie arvates sobis see käekott väga kenasti mütsiks. Kes ütles, et käekotti peab ainult käes kandma! Nii on ju palju lõbusam.

Need väikesed oranžid tükikesed papptaldrikul on plastiliinist valmistatud porganditükid (seletuseks neile kes seda ise ei taibanud).
Neljapäeva hommikul tõi Elise ja Laura ema Elena meile suure kannutäie karastavat mahlajooki mis sisaldas ka porgandit. Samuti avaldame siinkohas ka tema poolt küpsetatud imemaitsva porgandikeeksi retsepti.
 
PORGANDIKEEKS

valmistusaeg: 20minutit+50minutit ahjus
Kuldkollane mahlane porgandikeeks sobib eriti hästi talveõhtu maiuseks. Riivitud sidrunikoor lisab sellele meeldivat tsitruselõhna ja-maitset. Keeksi võid küpsetada ka lahtikäivas koogivormis ning kasutada tordipõhjana.
 1. 150g võid ( voi küpsetusmargariini)
 2. 4muna
 3.4 dl suhkurt
 4. 4.tl vanillisuhkurt
 5. 2 sidruni riivitud koor ( piisab ka 1 sidrunist)
 6. 300 g jämedalt riivitud porgandit ( umbes 2-3 suuremat porgandit)
 7. 5dl jahu
 8. 3tl küpsetuspulbrit
 9. 1 sidruni mahl
 Sulata ja jahuta või. Vahusta munad tavalise ja vanillisuhkruga. Riivi mõlemalt sidrunilt koor ja lisa munavahule. Seejärel lisa ühest sidrunist pressitud mahl. Sega hulka ka riivitud porgandid, jahutunud sulavõi ja lõpuks kupsetuspulbri-jahusegu. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud suuremasse auguga keeksivormi ning küpseta 175 kraadi juures 40-50 minutit. katsu keskelt tikuga, kas keeks on küps.
HEAD ISU!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar